Basarabia de sub Pitesti

scan0013

Eu din Pitesti inteleg viata ca o tortura intr-o locatie undeva intr-o cladire nestiuta, necunoscuta! Acolo e viata! Voi nu o sa stiti niciodata, doar noi astia care am batut, am schinguit stim; daca nu i-ai scos ochiul prietenului tau ai trait degeaba! Stau, ma uit la tine, te iubesc si vad prin tine o viata terminata!

 

Acum ai ajuns la mine sarman basarabean! Te astept sa iti arata Pitestiul pe dedesubt, sa vezi Trivalea in radacina, sa il vezi pe Dobrin cum a murit! Biet basarabean ai ajuns la Pitesti!

 

O sa te chinui sa vezi cum e Romania prin ochii mijiti dupa bautura, sa vezi zapada printre blocuri, sa vezi baltile imprastiate intr-o lume de clovni.  Acolo porcii se scalda intr-un univers personal si se uita la tine! Si  te-au  vazut! Bine ai venit! A fost o casa, dar dedesubt e o lume, bine ca ai vazut-o, de asta esti roman!

 

Stii basarabene ca la Pitesti se nasc romani?! Au murit o suta si s-au nascut o mie. O mie de moldoveni de acolo de sub Pitesti stau prin Chisinau, se uita la lume, vorbesc, tac, uita, iubesc si traiesc! Doar asculta-i!

Lasă un comentariu